Recept: Světlý Zbyšoun hořký 3sladový I

Hodnocení
Počet hodnotících: 0, průměrná známka: 0,00
Konečné množství
20,0 litrů
Doba varu
90 minut
Slady
SladMnožství kg
Plzeňský slad 3,80
Mnichovský slad 0,60
Karamel pils 0,20
  4,60
Chmele
ChmelMnožství gChmelení
Premiant (7,2) 30 80
Sládek (8,0) 20 40
Žatecký poloraný červeňák (2,76) 30 2
  80  
Vystírání
Krok Teplota °C Prodleva (minut)
1 38 20
2 52 20
3 63 50
4 72 35
5 78 20
6 - -
Orientační výpočty
Uvařené množství (litrů) 23,0
Stupňovitost 12,6
Barva (EBC) 8
Hořkost (IBU) 41