Recept: Světlý Zbyšoun hořký 3sladový I

Slady
SladMnožství kg
Plzeňský slad 3,80
Mnichovský slad 0,60
Karamel pils 0,20
  4,60
Chmelovar
ChmelMnožství gČasPoznámka
Premiant (7,2) 30 80 
Sládek (8,0) 20 40 
Žatecký poloraný červeňák (2,76) 30 2 
  80   
Rmutovací schéma
KrokTeplota °CProdleva (minut)Poznámka
138 20  
252 20  
363 50  
472 35  
578 20  
   Čas celkem: 185  
(Pro odhad celkového času se předpokládá ohřev rychlostí 1 °C za minutu)
Orientační výpočty
Uvařené množství (litrů) 23,0
Stupňovitost 12,6
Barva (EBC) 8
Hořkost (IBU) 41