Recept: Světlý Zbyšoun medový

Slady
SladMnožství kg
Plzeňský slad 3,40
Karamel pils 0,80
  4,20
Chmelovar
ChmelMnožství gČasPoznámka
Premiant (7,2) 30 70 
Sládek (8,0) 30 30 
Žatecký poloraný červeňák (2,76) 20 5 
  80   
Rmutovací schéma
KrokTeplota °CProdleva (minut)Poznámka
138 0  
252 15  
363 50  
472 35  
577 10  
   Čas celkem: 149  
(Pro odhad celkového času se předpokládá ohřev rychlostí 1 °C za minutu)
Orientační výpočty
Uvařené množství (litrů) 23,0
Stupňovitost 11,4
Barva (EBC) 9
Hořkost (IBU) 48
med český květový luční - 200g
med přimíchaný za studena