Recept: Polotmavý Zbyšoun švestkový

Hodnocení
Počet hodnotících: 0, průměrná známka: 0,00
Konečné množství
20,0 litrů
Doba varu
90 minut
Slady
SladMnožství kg
Plzeňský slad 4,20
Čokoládový slad 0,20
  4,40
Chmele
ChmelMnožství gChmelení
Premiant (7,2) 30 80
Sládek (8,0) 30 40
Žatecký poloraný červeňák (2,76) 20 5
  80  
Vystírání
Krok Teplota °C Prodleva (minut)
1 38 0
2 52 15
3 63 50
4 72 35
5 77 10
6 - -
Orientační výpočty
Uvařené množství (litrů) 23,0
Stupňovitost 12,0
Barva (EBC) 27
Hořkost (IBU) 50
Další ingredience
švestková povidla Hamé - 150g
Poznámka
povidla 10 minut před koncem varu