Recept: Polotmavý Zbyšoun švestkový

Slady
SladMnožství kg
Plzeňský slad 4,20
Čokoládový slad 0,20
  4,40
Chmelovar
ChmelMnožství gČasPoznámka
Premiant (7,2) 30 80 
Sládek (8,0) 30 40 
Žatecký poloraný červeňák (2,76) 20 5 
  80   
Rmutovací schéma
KrokTeplota °CProdleva (minut)Poznámka
138 0  
252 15  
363 50  
472 35  
577 10  
   Čas celkem: 149  
(Pro odhad celkového času se předpokládá ohřev rychlostí 1 °C za minutu)
Orientační výpočty
Uvařené množství (litrů) 23,0
Stupňovitost 12,0
Barva (EBC) 27
Hořkost (IBU) 50
švestková povidla Hamé - 150g
povidla 10 minut před koncem varu